Termálny ostrov Ischia, Capri a najkrajšie pobrežie Talianska - Amalfi LETECKY

Destinácia: Taliansko, Kampánia (Neapol)
Kód zájazdu: 1316251
Cena od: 649 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.07.2024 5 dní First Minute 649 € +0 € odlet: Viedeň letecká
25.09.2024 5 dní First Minute 649 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte najkrajšie pobrežie Talianska - nádherné a svojou krásou legendárne Amalfské pobrežie, relaxujte na večne zelenom termálnom ostrove Ischia, spoznajte jeden z najkrajších ostrovov sveta Capri, poprípade navštívte pestrofarebnú Procidu.


Program zájazdu:
1.deň:
prílet do Neapolu. Presun na hotel, ubytovanie. Vo večerných hodinách krátka prehliadka Neapolu, mesta, ktoré nestačí vidieť, treba ho proste zažiť. Je to mesto kráľovských palácov a svetovo uznávaných múzeí. Uvidíte Palazzo Reale, impozantný Castel Nuovo, divadlo San Carlo,... Individuálne voľno. Nocľah.


2.deň:
po raňajkách trajektom navštívite najväčší ostrov v Neapolskom zálive – termálny ostrov Ischia, pre svoju krásu a vegetáciu je prezývaný aj zeleným ostrovom. Ovocné sady, píniové háje, množstvo zelene, viac ako 100 teplých a studených termálnych prameňov, krásne pláže robia z Ischii miesto, ktoré sa vám okamžite zapáči. Dnešný deň budete mať viacero možností ako stráviť deň na tomto "večne zelenom ostrove". Môžete navštíviť Aragonský hrad v najstaršej časti mesta Ischia Ponte. Hrad je opradený mnohými legendami a stojí na malom ostrovčeku, ku ktorému je možné sa dostať po moste. Neskôr môžete relaxovať a vychutnávať si more a slnko na jednej z mnohých nádherných pláži, ktoré ostrov ponúka. Za návštevu stojí aj známy termálny park Poseidonove záhrady so sedemnástimi bazénmi v najluxusnejšej časti ostrova. Tvorí ho promenáda so záhradami, okúpať sa budete môcť v bazénoch s liečivou dvadsaťosem až štyridsať stupňovou vodou, zaplávať si v bazéne s morskou vodou a to všetko v prekrásnom pestovanom parku s exotickými rastlinami, kaktusmi a palmami. K Poseidonovým záhradám patrí aj jedna z najkrajších pláži na ostrove, kde sa budete môcť okúpať. Večer sa preveziete loďou späť do Neapolu. Návrat na hotel.

3.deň:
po raňajkách začnete deň cestou na jedno z najkrajších pobreží Talianska - legendárne Amalfské pobrežie, ktoré vás uchváti svojou nekonečnou krásou. Počas cesty cez Amalfi sa budú pred vami vynárať strhujúce scenérie v spojení skál, mora, nádhernej prírody, farebných talianskych mestečiek. Navštívite perlu Amalfského pobrežia Positano - jedno z najkrajších a najdrahších letovísk sveta. Vyjadriť krásu Positana nie je ľahké, použili by sme slová Johna Steinbecka, ktorý o Positane napísal: „Positano sa do človeka zaryje hlboko. Je to ako miesto snov, ktoré nie je celkom skutočné, keď ste priamo v ňom. Keď ho opustíte, uvedomíte si, aké skutočné bolo a budete sa chcieť vrátiť".  Ďalej sa zastavíte v mestečku Amalfi s krásnou plážou, ktorú obmýva priezračné more, Atmosféru mestečka dopĺňa malebný prístav. Prejdete sa pôvodnými uličkami a prehliadnete si kostol sv. Ondreja, námestia Piazza Duomo s fontánou Fontana del Popolo a kláštor Chiostro del Paradiso. Poslednou zastávkou bude očarujúce Ravello, plné nádherných starobylých víl, záhrad a nezabudnuteľných výhľadov. Vo večerných hodinách príchod na hotel.

4.deň:
po raňajkách odchod na jeden z najkrajších ostrovov sveta Capri, pre ktorý mal slabosť aj Axel Munthe alebo Tiberius. Munthe dokonca tvrdil, že Capri je pre neho najkrajším ostrovom na svete. Sami zistíte, že ostrov je cestovateľské afrodiziakum. Patrí medzi miesta, ktoré u vás vyvolávajú nutkavý pocit, vrátiť sa sem znovu. Na ostrove je mnoho miest, ktoré musíte vidieť a je na vás, pre ktoré sa rozhodnete. Môžete relaxovať na pláži, sami sa túlať uličkami, spoznávať prekrásne zákutia, ktoré tu príroda vytvorila a nasávať atmosféru ostrova.Vychutnáte si prekrásny výhľad na skaly vystupujúce z mora z farebných Augustových záhrad, prejdete sa po Piazza Umberto I., pozriete si kostol Chiesa di Santo Stefano a lákadlom môže byť pre vás i Modrá jaskyňa – Grotta Azzurra, kde vás očarí nadpozemské modré svetlo. Kto by chcel vidieť ostrov z inej perspektívy, môže sa vydať na lodný výlet okolo ostrova Capri, alebo môže navštíviť individuálne mestečko Anacapri, kde sa prejdete malým historickým centrom a taktiež k vile San Michele di Axel Munthe. A nezabudnite na fotoaparáty, pretože za vilou je naozaj nádherný výhľad na mesto Capri. Odchod z Capri trajektom späť do Neapolu. Individuálny program. Nocľah.
Individuálna alternatíva: Ostrov Procida
Po raňajkách môžete navštíviť jeden z najkrajších a najfarebnejších ostrovov sveta  slávnu Procidu, najautentickejší ostrov v Neapolskom zálive. Procida je ostrov úžasnej krásy. Rastú tu palmy, oleandre, pomarančovníkové a citrónovníkové háje. Nezabudnite si tu vychutnať citrónový likér – limoncello a užite si krásne pieskové pláže. Vo večerných hodinách odchod trajektom späť do Neapolu. Individuálny program. Nocľah.


5.deň:
po raňajkách odchod na letisko. Odlet z Neapolu do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obrdží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd. 

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň-Neapol-Viedeň
letiskové a servisné poplatky
1 x príručná batožina do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
4 x ubytovanie v 3* hoteli
4 x raňajky
prehliadku ostrova Capri
prehliadku ostrova Ischia
prehliadku Neapola
prehliadku Amalfského pobrežia
poistenie insolventnosti CK
sprievodca je k dispozícii od transféru mikrobusom z Bratislavy do Viedne

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerný trajekt na ostrov Capri cca 40 €
obojsmerný trajekt na ostrov Ischia cca 40 €
pobytová taxa v hoteli cca 2-3 EUR / osoba / noc ( platí s priamo v hoteli)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
garantované sedenie v lietadle vedľa seba - 20 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 €
lístok na metro 1 € / jedna cesta 
Augustove záhrady na Capri cca 1 €
lanovka na Capri 2 € / jeden smer
lodný výlet okolo ostrova Capri 18 € / osoba
preprava z letiska na hotel a späť 8 €
celková cena za lokálnu mikrobusovú dopravu ( ostrov Ischia, pobrežie Amalfi ) - cca 80-90 € / osoba - platba na mieste podľa počtu cestujúcich osôb
Poseidonové záhrady s termálnymi bazémi - cca 35 € / osoba ( v prípade záujmu) 
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »