Známe mestá USA s deťmi

Los Angeles, Hollywood - asi najslávnejší nápis na svete Los Angeles - Koncertná hala Walta Disneyho San Francisco - downtown a slávny most /uploads/zazitky/usa-s-rodinou.jpg San Francisco - mesto s unikátnou architektúrou si Vás podmaní San Francisco - Najkľukatejšia ulička na svete San Francisco - kolónia uškatcov na móle 39 Máte chuť na sladké? Vyskúšajte private dining v The Plume vo Washingtone DC.
Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1333029
Cena od: 3 750 €
Príplatky od: 495 €
Poznávacie zájazdy
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

16.08.2024 15 dní First Minute 3 790 € +495 € odlet: Viedeň letecká
06.10.2024 15 dní First Minute 3 750 € +495 € odlet: Viedeň letecká
23.10.2024 15 dní First Minute 3 750 € +495 € odlet: Viedeň letecká
07.11.2024 15 dní First Minute 3 750 € +495 € odlet: Viedeň letecká
04.03.2025 15 dní First Minute 4 120 € +495 € odlet: Viedeň letecká
14.03.2025 15 dní First Minute 4 120 € +495 € odlet: Viedeň letecká
15.05.2025 15 dní First Minute 4 120 € +495 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Žiadnu inú časť našej planéty nepoznáme tak podvedome ako západ USA. Všetko však treba vidieť naživo. Táto cesta vám prináša len zlomok USA, ale spolu s vašimi deťmi spoznáte všetky známe metropoly a mestá, ktoré zatiaľ určujú chod či trendy moderného sveta.

1. deň:
Odlet z Európy na cestu za najkrajšou americkou prírodou. Prílet do Mesta anjelov do LOS ANGELES. Kontrola na LAX a vstúpime do mesta, ktoré žije svoj americký sen. Už vo vzduchu je niečo pohodového. Mesto večného leta. Aklimatizácia na časový posun a začíname.

2. deň:
Mesto s originálnym názvom „El Pueblo de Nuestra Senora La Reina de los Angeles los Rio Porciunculo“ bolo založené na konci 17. storočia a v centre starej štvrte sa naraňajkujeme v mexickom štýle. Z Puebla sa prejdeme k slávnej radnici, ktorá si zahrala v niekoľkých známych filmoch a seriáloch, pozrieme si stavbu koncertnej haly Walta Disneyho a operu, ktorú riadi Placido Domingo. Na mesto sa pozrieme z nadhľadu z Griffitovho observatória. Okrem výhľadu na široké okolie a downtown LA je odtiaľto aj dobrý pohľad na známy nápis „Hollywood“. Samozrejme sa zastavíme aj na samotnom Hollywood bulvári. Známe miesto s hviezdami slávnych na chodníku, odtlačky rúk a nôh pred Graumanovym čínskym divadlom a množstvo postáv prezlečených za Michaela Jacksona, Jacka Sparrowa alebo Mickeyho Mousa. Po „hviezdnom“ obede sa prevezieme cez Beverly Hills až na jednu z najdrahších ulíc sveta – Rodeo Drive. Odfotíme sa pri známom nápise a prejdeme sa po Rodeo Drive a nahliadneme do obchodíkov, či v ňom uvidíme niektorú z hviezd. Z Beverly Hills to už nemáme ďaleko na Santa Monica Beach. Pláž je známa z Pobrežnej hliadky, nájdete tu zábavné mólo a jeden z koncov, alebo začiatkov, slávnej cesty Route 66. Neďaleko je promenáda s množstvom reštaurácii a obchodíkov. Tu si vychutnáme záver dňa a dáme si večeru podľa vlastného výberu. Bude to steak, sushi alebo cheesecake?

3. deň:
Dnes nás čaká presunový deň. Z Los Angeles sa po ceste č.101 dostaneme do Santa Barbary. Miestne letovisko s príjemnou architektúrou a nádherne vyzdobenou budovou súdu, z ktorej sa pozrieme na okolie z vtáčej perspektívy. Prejdeme sa po mestečku, dáme si kávu a odchádzame do Solvangu, mestečka, ktoré by ste tu nečakali. Boli ste v Dánsku? Ak nie, máte náhradu tu v Kalifornii. Solvang je dánska enkláva tu v Novom svete. Andersenove múzeum, socha Malej morskej víly a úžasné dánske pekárne. Za hranicou mestečka sa nachádza oblasť vinohradov, ktorá začína mať podobné meno ako slávne Napa Valley pri San Franciscu. Na konci cesty nás čaká San Francisco, mesto kopčekov a Golden Gate Bridge.

4. deň:
Dnešok sa bude odvíjať od počasia. Podľa aktuálneho stavu sa vydáme k mostu Golden Gate alebo do mesta. Prejdeme sa k radnici, kde sa vydala Marylin Monroe za Joea DiMaggia, na Market street, Union square a do Chinatownu. Cestou sa budeme vyhýbať známym „električkám“, ktoré sú v skutočnosti pozemné lanovky a nahliadneme do ich múzea. Samozrejme sa budeme chcieť na tejto najväčšej atrakcii mesta aj previezť. Zídeme na mólo, kde sa nachádza aj známe mólo č.39. Na tomto móle je množstvo obchodov so suvenírmi, ponožkami, reštaurácii a hlavná atrakcia – uškatce. Tie sa tu vyvaľujú už desaťročia a sú na oči zvedavcov zvyknutí. Neďaleko sa nachádza najkľukatejšia ulica na svete, známa z množstva fotografii a filmov. Za mestom sa nachádza ikona mesta, Golden Gate Bridge. Prevezieme sa po ňom na druhú stranu, vyvezieme sa na vyhliadky a urobíme zaujímavé fotky, či už s typickou hmlou, alebo bez nej. Štvrť Castro je známa svojou gay komunitou, barmi a zábavnými podnikmi. Mesto bolo v 60-tych rokoch centrom hnutia hippies a pozostatky tu je stále možné vidieť. San Francisco má úžasnú atmosféru a právom patrí medzi najkrajšie mestá USA.

5. deň:
Skorý ranný odchod smerom k národnému parku YOSEMITE. Budeme prechádzať krajinou mandľových sadov až do predhoria Sierra Nevada. Krajina sa začne dvíhať, pribúdajú stromy. Tento národný park je raj pre horolezcov a jeho hlavné údolie patrí k najnavštevovanejším prírodným skvostom USA. Svetoznáme skaly El Capitan a Half Dome budeme mať ako na dlani. Prejdeme sa pod najvyšší vodopád Severnej Ameriky Yosemite, ktorý má výšku 740 m. Park je domovom množstva druhov zvierat, medzi ktoré patria rys, vlk, medveď, jeleň. Budeme mať na niektoré z nich šťastie? Park prejdeme po hlavných vyhliadkových trasách, potom už Fresno/Bakersfield, kde si dáme večeru a prespíme. Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. vynecháme z programu Yosemity, ako náhrada je návšteva Death Valley z Las Vegas.

6. deň:
Kontrastom k zeleni Yosemitov je púšť MOJAVE DESERT a opustené banícke mestečko CALICO TOWN, v ktorom zastal čas a zmizli ľudia. Večer príchod do mesta večnej zábavy a hriechu, To je LAS VEGAS. Už z diaľky svieti a ukazuje svoju polohu. Mesto, ktoré nedávno vzniklo, doslova, z nuly a ako Fénix vstalo z púšte. Je to gýč? Je. Páči sa vám? Páči. Namiešaná zábava, pastva pre očí, mega hotely, kasína... Prosto Sin City!

7. deň:
Dnes máme čas si trošku prispať, ale je škoda márniť čas na hotelovej izbe. Vegas je plné lákadiel. Kasína sú v prevádzke 24 hodín denne a každé ponúka iné atrakcie. V New Yorku je výborná horská dráha, v Cirkus Cirkus pravidelné cirkusové show, môžete sa pozrieť na Strip z Eiffelovej veže alebo ísť na nákupy do jedného z obľúbených nákupných centier. Keď sa opäť zotmie, mesto ožíva iným spôsobom. Pôjdete sa pozrieť do Downtown na Fremont Street Experience? Je to konkurencia Stripu a nájdete tu 600 m dlhý Zipline, tri pódiá so živými vystúpeniami každý večer a jedinečnú svetelnú show, ktorá žiari nad prestrešenou ulicou každú hodinu. Vegas je známe aj svojimi jedinečnými show. Cirque du Soleil tu má osem stálych scén, David Copperfield a Rod Stewart tu vystupujú už niekoľko rokov. To isté Céline Dion a Britney Spears. Každý večer sú tu desiatky ďalších možností, ako sa zabaviť. Las Vegas je iba jedno. Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. navštívime v tento deň Death Valley ako náhradu za vynechaný park Yosemity.

8. deň:
Perla Arizony GRAND CANYON. Najhlbší kaňon na svete, hra svetla a farieb, prejdeme sa po západnej rímse a fantastickom sklenom moste Skywalk (fakultatívne) a dosýta si vychutnáme neopakovateľné výhľady na jeden z najkrajších prírodných úkazov našej planéty. Budeme prechádzať aj mostom ponad slávnu Hooverovu priehradu, ktorá bola vo svojej dobe najväčšou na svete.

9. deň:
Z hlavného mesta zábavy odchádzame a prelietate k pobrežiu Atlantického oceánu. Let ponad celé USA až do New Yorku. Tešíte sa? Po ubytovaní budete mať ešte šancu si užiť večerný New York. Times square, známe ako pupok sveta, je plné deň-noc alebo si pôjdete užiť výhľad z Empire State Building. Sme v meste ktoré nikdy nespí, tak hurá doňho. NEW YORK, NEW YORK.

10. deň:
Dnes nás čaká spoločná prehliadka Manhattanu. Keďže každý má šancu si vybrať hotel, ktorý mu najviac vyhovuje, pozbierame sa z hotelov a prehliadku začneme na dolnom Manhattane. Z Battery parku je výhľad na Ellis Island a na Sochu slobody. Okolo najstaršieho parčíku v New Yorku a soche útočiaceho býka sa prejdeme k pravdepodobne najbohatšiemu kostolíku na svete, kostolu Trinity. Pozrieme sa na pamätník 9/11, miesto kde stáli Dvojičky svetového obchodného centra. Prejdeme sa po Wall street a povieme si niečo o tomto „divokom“ mieste, ktoré sa mnohokrát stalo predlohou filmov. Na tejto nenápadnej ulici sa robí jeden z najväčších finančných obchodov na svete. Wall street nás dovedie k East river a k vyhliadke na Brooklynský most. Z dolného Manhattanu sa presunieme na horný. V tejto časti sa nachádza slávny Central park s chronicky známymi miestami. Dakota building, Strawberry fields, Trumpove klzisko a Hotel Plaza. To všetko je tu pokope. Pri hoteli Plaza začína známa nákupná zóna Piatej avenue. Na Piatej je nádherne a bohato vyzdobený Kostol sv. Patrika a naproti Rockefellerove centrum. Deň ešte neskončil a v meste je čo preskúmavať. Večer sa môžete iba prechádzať po uliciach, nakupovať, užiť si nočného života v nespočetných baroch a puboch, ísť na vyhliadky alebo do niektorého z divadiel na Broadway.

11. deň:
Aby sa vám trošku zmenil pohľad na mesto, môžete si Manhattan pozrieť z vody. Plavba nás zoberie po rieke Hudson k soche Slobody, okolo Dolného Manhattanu do East River a popod mosty Brooklyn, Manhattan a Williamsburg k centrále OSN (plavba je fakultatívna a stojí 31 EUR/osoba). Budete mať šancu pofotiť a pozrieť si mesto z iného uhla. Po tejto plavbe, ktorá trvá dve hodiny, máte ešte dostatok času na vlastný program v meste. V New Yorku je možností neúrekom a za jednu pár dňovú návštevu všetko nestihnete. Určite si však toto mesto zamilujete, ako drvivá väčšina zo 65 miliónov návštevníkov, ktorí sem ročne zavítajú. Ak na plavbu nepôjdete tak deň strávite podľa svojej chuti a nálady či už nákupmi, galériami, alebo relaxom v Central Parku. CK sprievodca Vám rád poradí.

12. deň:
Opustíme New York a čaká nás hlavné mesto USA, veľmi príjemná metropola Washington DC. Hlavné mesto USA WASHINGTON DC bolo vytvorené umelo z darovaných pozemkov Virgínie a Marylandu. Najprv boli postavené dve najdôležitejšie budovy – Capitol a sídlo prezidenta. Od roku 1800 je plne funkčné a ostalo ako hlavné mesto rastúcich spojených štátov do dnešných dní. Už v 19 storočí bolo mesto naplánované a viac-menej sa rozostavenie dodržalo. Na veľkom priestranstve sú známe pamätníky, múzeá a iné budovy dôležité pre chod krajiny.

13. deň:
Prejdeme celý National Mall od Bieleho domu, okolo Lincolnovho pamätníka, cez múzeum letectva a vesmíru po Capitol. Prehliadku zakončíme pri Fordovom divadle, kde bol postrelený Abraham Lincoln. Okrem National Mall sa tu nachádza aj známy cintorín Arlington, kde je pochovaný aj JFK so svojou rodinou. Neďaleko je Pentagon, chronicky známa budova ministerstva obrany USA. Mesto má peknú úpravu, je tu pohoda a po uponáhľanom a preplnenom New Yorku pôsobí ako balzam. Čítali ste Stratený symbol od Dana Browna? Nečakaný symbol v podobe odťatej ruky so zlatým prsteňom našiel Robert Langdon práve vo Washingtonskej kapitole.

14. deň:
Odlet domov.

15. deň:
Prílet domov a zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi. Kam pôjdete nabudúce?

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »