Gruzínsko a Arménsko - kaukazské perly

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1307488
Cena od: 1 938,88 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

16.09.2024 8 dní First Minute 1 938,88 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd.

Perex:
Dokonalá cesta perlami kaukazskej oblasti, pri ktorej sa vrátime v čase a nahliadneme do histórie cirkví v Arménsku a v Gruzínsku. Nazrieme do množstva unikátnych kláštorov pod patronátom UNESCO, dych berúce budú aj výhľady na tyrkysové jazero Sevan a porovnáme si metropoly Jerevan a Tbilisi.

Program:
1. deň:
Odlet z Viedne do Gruzínska, prílet do Kutaisi v neskorých nočných hodinách, ubytovanie.

2. deň:
Ráno navštívime kláštor a akadémiu Gelati a dom s hrobkou gruzínskeho kráľa Dávida Staviteľa. Prejazd do Gori, kde sa narodil Stalin – navštívime jeho múzeum. Aj keď sa môže zdať, že názov mesta je z ruského „gory“, je to gruzínske slovo, ktoré v preklade znamená „vrch“. Nasleduje návšteva Uplistsikhe - prehistorické skalné a jaskynné mesto – jedna z najstarších archeologicky doložených obytných lokalít v Gruzínsku. Prejazd do Tbilisi.

3. deň:
Tbilisi. Vyrazíme za krásami hlavného mesta, objavíme čaro starých domčekov, pôvabných chrámov a viac ako 300-ročných kúpeľov. Pôvabné mesto na európskej úrovni, ktoré je obklopené rozľahlou zeleňou a hornatým prostredím vás vtiahne do svojej jedinečnej atmosféry. Začneme na skalnej plošine pri kostole Metekhi, z ktorého sa nám naskytne výhľad na rieku Mtkvari, prejdeme k židovskej synagóge, pozrieme si katedrálu Sioni, most Mieru, kostol Anchiskhati, mešitu Ateshka, monument Matka Gruzínska. Lanovkou sa vyvezieme k pevnosti Narikala. Vystúpime na svätý vrch Mtatsminda, zaujme nás jedinečná architektúra sírnych termálnych kúpeľov. Navštívime najväčší kostol Sameba, kostol je hlavnou gruzínskou ortodoxnou katedrálou. Prejdeme sa hlavnou ulicou Rustaveli Avenue a starobylou ulicou Shardeni v centre hlavného mesta.

4. deň:
Ráno prejazd do pohraničnej dedinky Sadakhlo. Navštívime kláštor Haghartsin. Prichádzame do mesta Dilijan, jedného z obľúbených letovísk v Arménsku. Letovisko je často označované ako Malé Švajčiarsko. Navštívime kláštor Goshavank, stredoveký komplex, pomenovaný po slávnom arménskom spisovateľovi Mkhitarovi Goshovi. Urobíme si krátku prehliadku mesta, navštívime ulicu Sharambeyan v centre, ktorá je známa ako staré mesto. Ulica je doplnená remeselníckymi dielňami, kde môžeme preskúmať tajomstvá ručných prác.

5. deň:
Vydáme sa na cestu k jazeru Sevan. Sevan je jedno z najväčších jazier na svete. Vyniká sladkou a úžasne modrou vodou aj nádhernou okolitou scenériou. Navštívime kláštor Sevanavank, ktorý sa nachádza na polostrove Sevan. Urobíme si výlet do Garni. Je to jediný chrám, ktorý sa zachoval z pohanských čias v Arménsku. Vydáme sa na džípoch do rokliny Garni a uvidíme Symfóniu kameňov. Potom budeme pokračovať v našom výlete do jaskynného kláštora Geghard. Jeho názov pochádza z legendárnej kopije, ktorou prepichli Kristovo telo. Cesta do Jerevanu.

6. deň:
Nazrieme do Matenadaran, rukopisného múzea Arménska, kde sú uložené všetky staré arménske rukopisy. Neskôr navštívime múzeum Erebuni, kde sa zoznámime s najvýznamnejšími udalosťami arménskej histórie. Čakajú nás stáročné pamiatky Ejmiatsin a Zvartnots. Tieto lokality sú zapísané na zozname UNESCO. Katedrála Ejmiatsin je oficiálnym sídlom arménskych katolíkov. Pokračujeme vo výlete k chrámu Zvartnots, ktorý bol postavený počas prvých arabských nájazdov s cieľom dobyť územia byzantského a sásanovského Arménska.

7. deň:
Dnes navštívime dve jedinečné pamiatky arménskej architektúry 10. až 14. st., kláštory Sanahin a Haghpat, ktoré sú zapísané do svetového dedičstva UNESCO. Tieto dva kláštory sú veľmi blízko seba a možno ľahko vidieť z jedného do druhého. Oba sa nachádzajú na nerovnej plošine, sú oddelené hlbokou trhlinou, ktorú tvorí riečka, vlievajúca sa do rieky Debed. Kláštor Haghpat bol jedným z najväčších náboženských, kultúrnych a vzdelávacích centier stredovekého Arménska. Presun na hranicu medzi Arménskom a Gruzínskom. Cesta do Tbilisi.

8. deň:
Posledný deň nášho výletu venujeme starobylému bývalému hlavnému mestu Gruzínska – Mtskheta, ktoré leží v provincii Kartli, na sútoku riek Aragvi a Mtkvari. Navštívime dve miesta svetového dedičstva UNESCO, katedrálu Svetitskhoveli a ortodoxný kláštor Jvari. Presun na letisko v Kutaisi a odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3*/4* hotely.

Stravovanie:
Raňajky


Doprava:
Letecká


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7x ubytovanie v 3*/4* hoteloch s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. Sprievodcu CK a miestneho sprievodcu.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za večere. Prepitné pre vodičov a miestnych sprievodcov 70 €/osoba (vyzbiera sprievodca po prílete). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Cestovné poistenie.

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »