Jazero Wörthersee, obľúbené miesto rakúskej smotánky a hrad Hochosterwitz

Destinácia: Rakúsko, Korutánsko
Kód zájazdu: 1303527
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.06.2024 3 dni First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite víkend pri prekrásnom jazere rakúskej smotánky Wörthersee, ktoré je jedným z najväčších a najteplejších alpských jazier v Európe a je známe ako jazero rakúskej, ale i svetovej smotánky. Jazero obklopuje prekrásna príroda a má čistú, priam pitnú vodu. Navštívite mestečká, ktoré sú letoviskami prominentov, čaká na vás neskutočná vyhliadka na jazero z najvyššej drevenej vyhliadkovej veže na svete, nevynecháte ani hlavné mesto Korutánska - Klagenfurt a vydáte sa k najimpozantnejšiemu stredovekému hradu v Rakúsku.

Program :
1.deň :
odchod v ranných hodinách zo Slovenska. Prvou zastávkou bude Minimundus. Snívali ste niekedy o ceste okolo sveta? Tu nájdete najznámejšie miniatúry pamiatok v malom, či už Sochu slobody, Baziliku sv. Petra alebo Tádž Mahál z Indii. 
Nachádza sa tu viac ako 150 modelov svetoznámych stavieb, vlakov a ľodí v miniatúrnej podobe. Atmosféru parku podčiarkuje aj krásny park, ktorý zdobia stromy, kríky a pestrofarebné kvety. Pri modeloch púšti uvidíte kaktusy a palmy.
Neskôr sa môžete prejsť aj po krásnom priľahlom parku až po brehy jazera  Wörthersee. 
Nevynecháte ani hlavné mesto Korutánska - Klagenfurt. Prejdete sa centrom mesta, kde sú zachované atraktívne renesančné domy a malebné uličky, v ktorých je nespočetné množstvo butikov a kaviarní.
Na námestí Alter Platz sa nachádzajú historické budovy, ktoré tvoria krásnu kulisu. Miestnou atrakciou je aj Dóm, ktorý je známy mramorovou kazateľnicou a ružovo-bielym štukovým stropom. Námestiu Neuer Platz dominuje Dračia fontána, ktorá je symbolom mesta. V podvečerných hodinách odchod na ubytovanie. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odchod z hotela na vyhliadkovú vežu Pyramidenkogel, ktorá návštevníkom ponúka dych vyrážajúci pohľad na jazero Wörthersee a okolité hory. 
Kruhový výhľad predčí všetky vaše očakávania na jazero, pretože ho odnikadiaľ z pevnej zeme v celej šírke neuvidíte. So svojimi sto metrami je najvyššia z dreva postavená vyhliadková veža na svete.
Plavbou sa presuniete do Veldenu, ktoré sa považuje za letovisko prominentov.
Kúpeľné mestečko si obľúbili rôzni prominenti, ktorí sa zvykli ubytovať v luxusnom 5* hoteli, ktorý je symbolom elegancie mesta na brehu jazera. Nachádzajú sa tu malebné pláže, luxusné vily, kasíno a vládne tu doslova prímorská atmosféra.
Neskôr sa presuniete do najexkluzívnejšieho letoviska na jazere do Pörtschachu, kde sa môžete poprechádzať po krásnej kvetinovej promenáde. 
Uvidíte vznešené a reprezentatívne budovy s vežičkami a prepychovými lódžiami. Zo strediska vyžaruje romantický stýl s nenútenou noblesnosťou. Aj známy hudobný skladateľ Johannes Brahms sa zaľúbil do tohto regiónu na prvý pohľad.
Ubytoval sa práve v Pörtschachu v roku 1877 a vyhlásil: „Tu je môjmu srdcu všetko najdrahšie“, a práve v tomto čase sa začala slávna epocha jazera Wörthersee, ako letnej dovolenkovej destinácie. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách vás čaká jeden z najnavštevovanejších hradov Rakúska. Vydáte sa k najimpozantnejšiemu stredovekému hradu v Rakúsku Hochosterwitz. Prístupová cesta k hradu vedie až 14 – timi bránami, ktoré v minulosti slúžili na zmätenie nepriateľa.
Každá brána je niečím špecifická a niektoré majú dokonca zapustené hroty, ktoré mohli byť spustené priamo na nič netušiacich  útočníkov, ktorí prechádzali pod nimi.
Na hrade nájdete zbierku obrazov, hradnú kaplnku , nádvorie so studňou, zbrojnicu,  kde uvidíte brnenie jedného hradného veliteľa, ktorý meral v 16-tich rokoch až 225 cm.  Zo samotného hradu budete odmenený neskutočným výhľadom na okolie. Po návšteve hradu v popoludňajších hodinách odchod na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /  osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
jednolôžková izba 60 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa 2 €  /osoba/noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz),
Sereď 9 € (garantovaný zvoz),
Trnava 9 € (garantovaný zvoz),
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
lodný lístok : 13 € / dospelý ( po skupinovej zľave), 7 €  / deti od 6 rokov – 14 rokov, do 5 rokov deti grátis
Minimundus ( svet miniatúr) 17 € / dospelá osoba ( po skupinovej zľave), 8 € / dieťa od 6-15 rokov , dieťa do 6 rokov zadarmo,
Pyramidenkogel : 14 € / dospelý, 10 € / študenti, 6,5 € / deti 6-15 rokov
hrad Hochosterwitz - 15 € / osoby nad 16 rokov, 8 € / deti od 6-15 rokov, 13 € / seniori nad 65 rokov 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »