To najlepšie z Dubaja s návštevou Abu Dhabi

Destinácia: SAE
Kód zájazdu: 1292226
Cena od: 1 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

07.11.2024 8 dní First Minute 1 299 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Dubaj, kde na vás čaká nezabudnuteľný týždeň plný zážitkov a fantastických atrakcií. Luxus, exotika, mrakodrapy, megalomanské nákupné centrá, perfektné vyhliadky – to všetko sa vynorí, keď sa povie Dubaj.
Vyjdete na najvyššiu budovu sveta, uvidíte úžasnú svetelnú show spievajúcej fontány, mramorovú mešitu šejka Zayeda, prezidentský palác v hlavnom meste Abu Dhabi, najväčšie nákupné centrum na svete, prvý sedemhviezdičkový hotel na svete Burj Al Arab, najväčšiu prírodnú kvetinovú záhradu na svete, najväčšie ruské kolo na svete a nezabudnuteľnou bude nielen vyhliadka na umelý palmový ostrov, ale aj ďalšie neskutočné vyhliadky.V Dubaji nič nie je nemožné. Spoznajte luxusný Dubaj, mesto neobmedzených možností, svet plný atrakcií, ktorý je nutné vidieť na vlastné oči.

Program :
1.deň :
odlet z Viedne, prílet do Dubaja, transfer na hotel, ubytovanie. 


2.deň :
po raňajkách si prehliadnete ultramodernú mrakodrapovú štvrť Dubaja – Dubai Marina, ktorá leží na umelo vytvorenom zálive. Vytvára jednu z najikonickejších panorám mesta. Neskôr na vás čaká najvyššia budova na svete Burj Khalifa, ktorá meria 828 metrov. Vyjdete na 124. poschodie.  Zastavíte sa aj v najväčšom nákupnom centre Dubai Mall a večer zakončíte nezabudnuteľnou svetelnou show tancujúcej a spievajúcej fontány v žiare niekoľko tisíc reflektorov. Vo večerných hodinách presun na hotel. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách vás bude čakať návšteva najväčšej prírodnej kvetinovej záhrady Miracle Garden, kde nájdete 150 miliónov kvitnúcich kvetov a 250 miliónov rastlín. Tento kvetinový raj sa nachádza na ploche 72 000 metrov štvorcových. Expozícia hýri všetkými možnými farbami. Záhrada Miracle Garden je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Má na svojom konte 3 rekordy. Prvý dosiahla hneď v čase svojho otvorenia, stala sa najväčšou vertikálnou záhradou na svete. Ďalšie dva rekordy sa týkajú konkrétnych kvetinových „sôch“ z Miracle Garden. Replika Airbusu A380 sa s piatimi miliónmi kvetov stala najväčšou svojho druhu.
A najvyššou na svete je zasa 35-tonová socha Mickeyho Mousa. Dvanásť metrov vysoká socha plyšového medveďa, ktorá obsahuje tisíce čerstvých rastlín a kvetov, je jednou z atrakcií v záhrade. Medvedík drží srdce, ako posolstvo lásky a harmónie. Miestom, kde sa fotí najviac párov, je srdcová pasáž, ktorú tvorí niekoľko veľkých kvetinových sŕdc. 15-metrové kvetinové hodiny vyrobené z rastlín a kvetov s dizajnom, ktorý sa mení podľa ročného obdobia a doby kvitnutia jednotlivých druhov kvetov. Hodiny ukazujú reálny čas, ich súčasťou je mechanický strojček. Neskôr foto zastávka pri ďalšom symbole Dubaja – prvého sedem hviezdičkového hotela na svete Burj Al Arab.
Zastavíte sa na souku v Madinat Jumeirah a budete pokračovať na umelo vytvorený palmový ostrov Palm Jumeirah. Celý ostrov najlepšie uvidíte z 360- stupňovej ohromujúcej vyhliadky z 240 - metrovej veže. Naskytne sa vám výhľad na samotné listy a stonku Palmy na ktorých sú drahé vily, hotely, reštaurácie,...Neskôr sa presuniete na promenádu The Pointe, odkiaľ uvidíte ikonický hotel Atlantis, ktorý bol prvým rezortom otvoreným na umelom ostrove The Palm. Spolu s najznámejším vodným aquaparkom na svete zaberá 46 hektárov. Nájdete tu 1549 izieb a suít , má 23 reštaurácií a barov a reštaurácie tu majú celebritní šéfkuchári ako Gordon Ramsey, Giorgio Locatelli, Nobu Matsuhisa. 

4. deň :
po raňajkách na vás čaká celodenný oddych a relax na jednej z pláži Dubaja.

5.deň :
po raňajkách sa zastavíte pri rozhľadni Dubai Frame, ktorá pripomína gigantický rám obrazu vysoký 150 metrov a predstaví nám pomyslenú hranicu medzi starým a novým Dubajom. Atrakcia vám predstaví akou dramatickou premenou Dubaj prešiel. Na jednej strane uvidíte ultramodernú časť Dubaja s mrakodrapmi v Downtown Dubai a na druhej strane „starú časť “ Dubaja – Dubai Creek, Dubai Deira,... Ďalšou vyhliadkou bude novootvorená vyhliadka Sky Dubai, ktorá vám ponúkne nielen perfektnú vyhliadku na mesto, ale aj top výhľad na Burj Kahlifu. Prejdete sa po sklenej podlahe a trochu adrenalínu si užijete na unikátnej sklenej šmykľavke. Neskôr na vás čaká asi 40 minútová jazda s fascinujúcim výhľadom z najvyššieho ruského kola na svete Dubai Ain s výškou 250 metrov. Presuniete sa k starej časti mesta k štvrti Bastakyia a k Dubaj Creeku, kde uvidíte domy pôvodných obyvateľov. V prípade záujmu budete mať možnosť navštíviť miestne múzeum, ktoré sa venuje pôvodnému životu i obrovskému rozmachu Dubaja. Neskôr nastúpite na typický dopravný prostriedok – drevené lodičky a prepravíte sa na arabské trhy. Navštívite trh so zlatom a korením. Vo večerných hodinách návrat na hotel. Nocľah.

6.deň :
po raňajkách návšteva hlavného mesta Spojených arabských emirátov Abu Dhabi, kde uvidíte rozprávkovú mešitu šejka Zayeda. Mramorovú mešitu označujú za drahokam Abu Dhabi. V hlavnej sále sa nachádza slávny koberec, ktorý je najväčší na svete. Má rozlohu 5762m2 a na jeho výrobe sa podieľalo naraz 1200 tkáčov. Koberec váži neuveriteľných 35 ton. Vrcholom všetkej pompéznosti je séria veľkých lustrov v hlavnej sále, ktoré na objednávku vyrobila nemecká firma Faustig v spolupráci s rakúskym šperkárstvom Swarovski. Ďalším veľkým lákadlom v Abu Dhabi je Prezidentský palác Qasr Al Watan, patrí medzi najkrajšie paláce sveta a je stelesnením prepychu. Palác je oficiálnym miestom stretávania vlády Spojených arabských emirátov a najvyššej rady. Prehliadka vás zavedie do niekoľkých miestností, ale samotná vstupná sála je ohromujúca. Mozaiky, ktorými sú zdobené miestnosti sú ručne vyrábané v marockom štýle. Uvidíte aj miestnosť určenú na bankety, knižnicu,... Pre tento palác bolo navrhnutých a vyrobených asi 149 000 kusov striebra, krištáľu a porcelánu. Deň zakončíte vyhliadkou z Observation Deck at 300.
Predostrie sa pred vami nezabudnuteľný výhľad na Abu Dhabi a uvidíte aj jeden z najluxusnejších a nákladmi na stavbu najdrahších hotelov na svete Emirates Palace, ktorý sa nachádza v okúzľujúcom zálive. Hotel splní požiadavky najnáročnejších klientov. Má polkilometrovú pláž, 2 heliporty, bol miestom konania koncertov napr. Justina Timberlaka, Christiny Aguilery,... V hoteli sa točili aj scény z mnohých filmov. Nachádza sa tu niekoľko michelinských reštaurácií, ktoré robia hotel jedným z najlepších kulinárskych miest na svete. Vo večerných hodinách odchod z Abu Dhabi do hotela v Dubaji.


7.deň :
po raňajkách na vás čaká celodenný oddych a relax na jednej z pláži Dubaja. 


8.deň :
po raňajkách individuálny program. Odlet z Dubaja do Viedne.
Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu  
JE POTREBNÝ CESTOVNÝ PAS !!!
letiskové a servisné poplatky
služby sprievodcu CK počas celého zájazdu
prehliadku Dubaja
prehliadku Abu Dhabi
7 x hotelové ubyt. v kategórii 4*
7 x raňajky

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 5 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 55 € / osoba / noc
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 45 € / osoba
1 x príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) - 60 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
privátna doprava - cca 200 € / osoba ( záleží od počtu cestujúcich osôb, v cene započítaný transfer z letiska na hotel a späť + všetky výlety v Dubaji podľa programu + celodenný výlet do Abu Dhabi )
povinný bakšiš miestnemu sprievodcovi a vodičom - cca 30 € 

NEPOVINNÉ príplatky / vstupy :
Burj Khalifa - 124.poschodie - cca 40 - 45 €
Dubai Frame - cca 15 € / dospelá osoba
Sky Walk Dubai - cca 20 € / dospelá osoba ( v cene jazda na sklenenej šmykľavke na 52. poschodí )
The Palm View - cca 20 € / dospelá osoba
Miracle Garden - cca  15 € / dospelá osoba
Qasr Al Watan - cca  15 € / dospelá osoba
Observation deck at 300 - cca 20 € / dospelá osoba
ruské kolo Dubai Ain - cca 35 € / dospelá osoba
podpalubná batožina do 20 kg - 90 € / spiatočná cesta
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »