Apúlia (Puglia) - Chutné putovanie talianskym "podpätkom"

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1238698
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Apúlia, Puglia (opätok Talianska) - miesto, kde sa zastavil čas; Karibik Európy... od Gargana (Národný park od r. 1991) po Salento (Lecce-Leuca). Malebný, hoci rovinatý, kraj plný olivových hájov a mandľových plantáží. Dovolenka bez rezortov a bez all inclusive. Apúlia sa necíti byť úplne talianskym krajom, skrýva v sebe desiatky mikrokozmov. Ďaleko od Benátok, Ríma, Sicílie... geograficky aj atmosférou. Aj súčasť Talianska, aj nie; exotika v Európe. Historicky katolícka, ale so silnou pravoslávnou črtou... so svetoznámymi vínami, cestovinou  orecchiette a koláčikom pasticciotto.


Basilicata patrí k najmenej rozvinutým oblastiam. Je to jeden z najodľahlejších, ťažšie dostupných a najchudobnejších regiónov Talianska. Veľkým lákadlom pre turistov je, najmä, mesto Matera, označované ako "mesto hanby" a množstvo zaujímavých cyklotrás, ktoré umožňujú objaviť skryté zákutia tohto kraja (prirodzene ho prepájajú s Apúliou či Kalábriou).


1. deň
Odlet do Talianska. Prílet z Viedne do Bari; ubytovanie v centre Bari; prechádzka mestom.


2. deň
Altamura (ochutnávka chleba D.O.P.); mesto „hanby“ Matera. Altamura. V Altamura sa zastavíme, aby sme spolu s inými miestnymi produktmi ochutnali chlieb, ktorý získal ako jediné európske pečivo označenie D.O.P. S oblaženým žalúdkom potiahneme za oblažením oka, do mesta Matera (región Basilicata). Najtajomnejsˇie mesto Talianska, kedysi označované ako “mesto hanby”; stare´ jaskynne´ obydlia z tufového kameňa, tzv. Sassi, vytesane´ do strmy´ch skalny´ch u´tesov (UNESCO). Zážitok na pohľad.


3. deň
Alberobello, Putignano. Ďalší deň sa budeme túlať rozprávkovým a nesmierne fotogenickým Alberobello. Jedno z najzaujímavejších talianskych miest so svojimi trulli (domčeky), ktoré nenájdete nikde inde na svete (UNESCO); v mnohých sa dodnes žije. Po vychádzke sa občerstvíme na bio-farme v Putignano, ktorá sa venuje výrobe a predaju ekologických produktov a zdravej strave pri plnom rešpektovaní životného prostredia. Uvidíme a vyskúšame si aj výrobu mozzarelly.


4. deň
Bari (historické centrum + cooking class); Ruvo di Puglia (degustácia vín). Tesne´ krivoľake´ ulicˇky stare´ho mesta Bari ukry´vaju´ asi 40 kostolov a 120 kaplniek zasva¨teny´ch Panne Ma´rii, vra´tane Baziliky San Nicola, v ktorej su´ ulozˇene´ ostatky sva¨te´ho Mikula´sˇa (známe pútnické miesto). Nie, nechystáme sa prejsť kostol za kostolom… chceme sa spolu stratiť v labyrinte uličiek a dvorov, vychutnať si atmosféru mesta, prejsť starý rybí trh a svoju vychádzku ukončiť klasickým obedom, ktorý si sami pripravíme. Signora Maria nám odhalí tajomstvo receptu a tvarovania slávnych cestovín orecchiette, ktoré zalejeme pohárom vína. A, aby bolo vína dosť, poobede si zájdeme na farmu rodiny Mazzone, do ich vínnej pivnive v Ruvo di Puglia na degustáciu ocenených značkových vín Nero di Trioia a bielej Malvasia Immensus. Podvečer je už len váš… možno vás zláka moderné Bari plné obchodov na nákupy darčekov.


5. deň
Odlet domov. Raňajky; check-out; presun na letisko; odlet z Bari do Viedne

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok