Salzburg

Destinácia: Rakúsko, Salzbursko, Salzburg
Kód zájazdu: 1238261
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

1. deň
Odchod z Prešova v popoludňajších hodinách, príchod do Bratislavy. Ubytovanie, voľný program, nocľah.


2. deň
Po raňajkách odchod z Bratislavy do mesta St.Wolfgang, jedno z najkúzelnejších rakúskych mestečiek vôbec. Mestečko je obklopené vysokými štítmi hôr a nádhernou zelenou prírodou. Pokračovanie k vodnému zámku Ort. V ňom sa odohrával dej populárneho nemeckého televízneho seriálu „Zámocký hotel Orth“. Pôvodná vodná pevnosť bola v 17.storočí prebudovaná na originálny zámok. Jeho meno je spojené so synovcom cisára Františka I. Johanna Salvatora prezývaného Johann Ortt. V lete sa na jeho arkádovom nádvorí konajú koncerty. Pokračovanie do mesta Gmunden, ktoré leží na brehu jazera Traunsee a ktoré má bohatú históriu spätú s ťažbou soli. Niekoľko storočí bolo dokonca strediskom hornorakúskej časti Soľnej komory – Salzkammergutu. Preslávili ho soľné kúpele a výroba keramiky. Na radnici je originálna zvonkohra z keramických zvončekov rôznych veľkostí. V lete sú miestne historické domy výstavnou skriňou s množstvom nádhernej kvetinovej výzdoby. Ubytovanie, nocľah.


3. deň
Po raňajkách odchod do okúzľujúceho barokového Salzburgu /UNESCO/. Prehliadka mesta: Zámok Mirabell so záhradami ponúka pohľad, ktorý vyráža dych. Mohutná pevnosť Hohensalzburg a staré mesto s ulicou Getreidegasse, kde sa narodil W. A. Mozart, Salzburger Dom - svedok viac ako 1000 ročného panstva biskupov a Residenz s impozantnou galériou a oslňujúcim bohatstvom priestorov arcibiskupstva. Po prehliadke mesta je možné navštíviť jednu z tradičných kaviarní Kaffeehaus Tomaselli, ktorá je najstaršou v Rakúsku vôbec, oproti ktorej sa nachádza Kaffee Fürst, kde i dnes vyrába prapravnuk vynálezcu podľa originálneho receptu svojho prapredka „Salzburger Mozartkugeln”, maškrtu, ktorá je na rozdiel od iných výrobkov na trhu jediným originálom, a preto ešte stále ideálnym darčekom. Čarovný večer po celodennej prechádzke sa dá stráviť i v kláštornej vinárni Stiftskeller St. Peter, najstaršej reštaurácii v strednej Európe, pri večeri pripravenej podľa receptov z doby Mozartovej hudby a pri počúvaní najkrajších árií z jeho opier. Navštívte Salzburg a pochopíte, prečo sa W. A. Mozart zrodil práve tu. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.


4. deň
Návrat na Slovensko.


Odporúčaná výmena na vstupy

Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Plavba po Wolfagangsee 14 € /osoba
Pevnosť Hohensalzburg a lanovka 11 € ( v prípade záujmu )
Mozartov rodný dom 9 € ( v prípade záujmu )



Cena zahrňuje -

doprava luxusným klimatizovaným autokarom
2x ubytovanie v hoteli s raňajkami
služby sprievodcu CK
zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Zb.z


Cena nezahrňuje -

komplexné cestovné poistenie 2,50 € /osoba /deň
pripoistenie PANDEMIC 1,50 € /osoba /deň
prípadné vstupy do pamiatok a múzeí
miestenka (obojsmerná) 5 € /osoba (môžete si prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse)
príplatok za 1/1 lôžkovú izbu 45 €

Salzburg

Kontakt

+ 421 2 45 92 30 63

 

senec@seneca.sk
info@lastminutecentrum.sk

 

Last Minute Centrum
Lichnerova 22
90301 Senec

 

Mapa

 

Po-Pia: 09:00 - 18:00
So: 09:00 - 12:00

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »